023 - 536 56 27

Matrasreiniging

De vervanging van matrassen vindt doorgaans tussen de 5 en 10 jaar plaats. Als u uw matras echter regelmatig laat gereinigen, wordt de levensduur van de matrassen wel met 40% tot 100% verlengd.

Matrassen zijn tegenwoordig van dusdanige kwaliteit dat ze rustig 10 tot 15 jaar mee kunnen. Wat de matrasfabrikant en specialisten echter zeggen is dat het matras na 5 jaar moet worden gewisseld aangezien het matras dan een hoge concentratie allergenen stoffen bevat.

Het matras heeft dan een bestand opgebouwd van 1 of 2 miljoen huisstofmijten, deze scheiden tijdens hun leven 200 maal hun eigen lichaamsgewicht aan ontlasting uit, welke in het matras terecht komen. Dit bevat het allergeen guanine wat kan zorgen voor allergische reactie en/of exceem.

veel meer mensen krijgen last van allergie (welvaartziekte) en steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat het matras een grote boosdoener is.

Het reinigen van uw matras heeft dus een aantal voordelen: De levensduur wordt verlengd en de kans op minder allergische reacties. Natuurlijk is het hygienisch aspect ook niet te verwaarlozen.

Wie wil nu geen schoon en lekker fris matras?

Cristal Schoonmaak Haarlem staat voor u klaar